Smoothie ideje I Doručak I Užina

Smoothie ideje
U ovom videu vas čeka pet smuti ideja za obroke. Pet različitih ukusa, boja i mirisa.
Prvi predlog je smoothie od maline, ananasa i chia semenki.
Bice nam potrebne maline, ananas, vanila ekstrakt i mleko. To izblendate i kada je gotovo dodajemo chia semenke, ako nemate chiu, moze i lan. Od svih pet ovaj prvi je meni nekako najukusniji i morate makar jednom da probate da ga napravite, bas sa ovim sastojcima. Inace chia je super za regulisanje probave, ukoliko imate taj problem, moze vam koristiti.
Sledeci smuti je za razbuđivanje ili kao odličan boost energije za trening.
Potrbna je jedna zamrznuta banana, 1 kašika kafe, malo mixa cimeta, rogača i kakaa, mleko i voda. Pošto je banana zamrznuta ona ce dati na gustini ovom smutiju, pa cete imati utisak kao da pijete milkshake.
Potom prelazim na zeleni smoothie sa spirulinom koja je poznata kao dobar antioksidans.
Koristim krusku i bananu kao vocnu bazu, vanila ekstrakt, spirulinu vodu i mleko. Po želji mozete koristii samo vodu, ili mleko zameniti jogurtom.

Spirulina je odlican izvor proteina sadrzi svih 9 esencijalnih aminokiselina, ima secifican algasti ukus, ali u kombincaiji sa drugim sastojcima dosta se neutralise.

Sledeci smuti je za dobar rad creva. Za sve vas koji imate problema sa probavom. Koristim jabuku, šargarepu i pomorandžu kao bazu, ovsene mekinje, seme lana i vodu. Lan u sebi sadrži visoku koncentraciju dijetnih vlakana usled čega jako dobro pospešuje probavu, isto tko zbog vlakana regulišu šećer u krvi. Lan je bogat vitaminima i mineralima, a najviše ima vitamina B1.

I poslednji smuti je pina colada smuti
Koristim ananas i bananu, vanila ekstrakt, kokos ljuspice i mleko. Ananas je jako bogat vitaminom C i B9, kao i manganom i bakrom. Ovaj smuti zaista ima ukus kao pina colada šejk, samo je naravno zdraviji i jos ukusniji. Uvek mozete dodati jos neki do sastojaka i tako učiniti još konkretniji obrok.