Doručak za poneti u školu ili na posao

Da li vas malo zamara da stalno nosite kutijice sa hranom?
Verujem da je vaš odgovor da, makar ponekad kada želite da nosite manju torbicu, ali to zaista i dalje ima više prednosti nego mana.

Možda vas u trenutku opterećuje, ali se dugoročno svakako isplati.

Evo nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju kada su obroci za poneti u pitanju, ali i zašto je
korisno da ih pripremate i nosite.

1. PAŽLJIVO BIRAJTE OBROKE I KUTIJE

Kada kažem da pažljivo birate obroke za poneti, prvenstveno mislim na prevenciju haosa koji može nastati u torbi.  Važno je da jelo ne bude previše tečno ni obojeno jer u slučaju prosipanja može da napravi veliku štetu. Kutije su takođe važne, obavezno proveravajte mehanizam zatvaranja pre nego sve ubacite u torbu.

2. BIRAJTE JELA KOJA SU UKUSNA I KAD SE OHLADE

Većina nas najviše voli topla jela, ali je u ovom slučaju važno da jelo bude ukusno i kada je hladno jer verovatno nećete uvek biti u prilici da ga podgrevate.
Voće je uvek sjajna opcija, zatim sendviči, salate, paste… Znate već i sami šta vam je podjednako ukusno i kad nije sveže izvađeno iz rerne.

3. UŠTEDEĆETE NOVAC

Znam da su zdraviji obroci koje možete kupiti napolju uglavnom skuplji od fast food-a, ali zato domaći kvaliteni obroci mogu biti daleko jeftiniji od svega što kupite.

4. ZNAĆETE ŠTA STE TAČNO POJELI

Kada kupite obrok, nikada ne možete biti sigurni šta je sve u njemu, a često imaju i mnogo više kalorija nego domaći. Ovako možete sami birati svaku namirnicu koju stavite i bez griže savesti
uživati u svom obroku.

5. OSEĆAĆETE SE DOBRO

Svi se lepše osećamo kada pojedemo nešto zdrav umesto da odjurimo do pekare, ali u ovom slučaju nije stvar samo u fizičkom osećaju već i u psihičkom. Malo šta nas čini zadovoljnima kao osećaj odgovornosti prema sebi i rađenje onoga što je bolje umesto nečega što je trenutno lakše.

Da li i vi nosite obroke sa sobom?